perjantai 9. toukokuuta 2014

Viikonlopun koitokset

McDonaldsin parkkipaikka sateisessa Upsalassa on se rauhan tyyssija, jossa tätä blogia kirjoittelen. Istuskelen mukavasti auton etupenkillä odotellen harmauden väistymistä, sateen laantumista tai edes sitä motivaation hetkeä, joka saa minut kaivamaan pyöräni auton takaluukusta ja lähtemään liki talvisiin lämpötiloihin ajelemaan.

Matkustaminen Turusta Tukholmaan sujuu mukavasti Viking Linen kanssa, mutta silti aamun aikainen herätys laivalla on joka kerta yhtä tuskainen. Väsyneenä aamupalalle, jossa automaation kautta hakee samat tuotteet samoista paikoista kuin aina ennenkin. Yllätyksiä ei tule, eikä niitä kaipaa samalla kun elvyttää elimistöä kahvin kanssa.

Upsalassa ajetaan viikonloppuna kaksi kilpailua. Lauantaina pidempi, 180km maantiekilpailu ja sunnuntaina kriterium-kilpailu lyhyellä reitillä, jota värittää tiukahko nousu. Pari kertaa aikaisemmin olen ollut Pekka Töpöhännän maisemissa ajamassa samoja kilpailuja. Vuodet lienevät olleet 2008 ja 2009 tai 2010. Samapa se sinänsä minä vuosina täällä on tullut oltua, koska kotiintuomisina on aina ollut ainoastaan keskeytyksien häpeän tahraamaa pyykkiä.

Huhujen mukaan kilpailut ovat tänä vuonna "helpommat" osaa ottavien joukkueiden puolesta. Aikaisempina kertoina, kun olen täällä ollut taso on ollut hyvä, kun Itämeren-alueen maiden Continental-tason joukkueet ovat päätyneet metsästämään pisteitä tänne. Tänä vuonna ajetaan samanaikaisesti Norjassa kaksi UCI-kilpailua samana viikonloppuna, joten Upsalaan matkaa Ruotsin kansallisia joukkueita, sekä muutama ulkomainen joukkue lähialueilta. Suomesta mukana TWD-Länken sekä CCH Helsingistä, jonka paidassa ajelen lainakuskina tämän viikonlopun. Viikonlopun tavoitteista en osaa vielä sanoa sen kummemmin, koska lainamiehenä lienee syytä kunnioittaa sen seuran toiveita, jonka paidassa ajellaan.

Treenit ovat olleet tällä viikolla sekä hyviä että huonoja, mutta tasaisuutta ei ole ollut. Meno alkaa muistuttamaan hiukan liikaa pienellä koneella varustettua diesel-autoa, mutta ensi viikolla koitetaan taas keksiä keinoja päästä turhasta tasapaksuudesta ajamisessa eroon. Viikkoa on myös sotkenut viimeiset koulutyöt, mutta eilen palautettu opinnäytetyö lienee viimeinen suoritus, jonka Turun Ammattikorkeakoululle tein. Toki paperitöitä lienee jäljellä ja opinnäytetyöstä pitäisi julistekin tehdä: läheiseltä ala-asteelta saanee värikyniä lainaksi tähän tarpeelliseen työvaiheeseen.

Sateen tauottua lienee aika suunnistaa sisälle McDonaldsiin ja käydä ostamassa lisää kahvia. Ikea aukeaa tuota pikaa, joten koska treenaamaan ei vielä viitsi lähteä neljän asteen lämpötiloihin, niin voisi mennä ostamaan vaikkapa uuden ruokapöydän.

Ketju poikki,
Mika

Ei kommentteja: