lauantai 19. heinäkuuta 2014

UCI GP Italia: scratch + pisteajo

Pyörä on kauniisti pakattuna laatikkoon odottelemaan pitkän siirtymäetapin alkamista. Kilpailut ovat osaltani ohi, ja tulokseen ei voi olla tyytyväinen. Pyörä siis otettaneen laatikosta pois jo melko pian treenejä varten.

Omniumin jälkeisenä päivänä oli ohjelmassa linja-ajo. Viitisenkymmentä kuskia lähti karsimaan finaalipaikoista 10km karsinta-ajoon. Ensimmäisessä karsintaerässä ajajalauma rikottiin pieniksi palasiksi pitkälle radalle, joka vaikutti suoraan omaan eräämme. Ajo oli varovaista, jokainen irtiottoyritys ajettiin välittömästi kiinni ja jo alusta asti alkoi vaikuttamaan, että finaalipaikat jaettaisiin loppukirissä. Tein kisassa mitä pystyin eli koitin irti muutamaan otteeseen, koska kirissä en tulisi pärjämään. Saimmekin hyvän irtioton aikaiseksi, joka ikävä kyllä ajettiin kiinni kolme kierrosta ennen maalia. Loppukirissä sitkutin pienennetyllä välitykselläni sen mitä pystyin, mutta jatkoon ei ollut asiaa.

Viimeisenä kilpailupäivänä oli ohjelmassa pisteajon 30km finaali. Vaikka kisoissa pitäisi aina yrittää, ja yrittää vielä uudestaan, niin tällä kertaa lähdin vain ajamaan kilpailua läpi. Kahdesti olin irtiottoyritelmissä, jotka eivät vain 400 metrisellä radalla kanna kovin helposti loppuun asti. Kilpailu läpi pääjoukossa ilman kireiihin osallistumista, mutta kuitenkin siten, että saisi kilpailukilometrejä jalkoihin.Ei kovinkaan oikea tapa ajaa kilpaa, mutta edellytyksiä tuskin olisi ollut parempaankaan.

Ratakausi jatkuu vielä kaksi viikkoa. Ensi viikonloppuna käyn Helsingissä ajamassa rata-SM -kilpailuissa muutaman matkan. Sen jälkeen kesäkauden viimeinen GP-kilpailu ennen treenitaukoa ja syyskauden aloitusta. Elo-syyskuun vaihteeseen onkin jo kasaantunut kolmelle peräkkäiselle viikolle kilpailuja, mutta lopullinen kalenteri löytänee muotonsa ensi viikon aikana.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: