lauantai 27. helmikuuta 2016

MM Lontoo: päivä 3

Bioracer kyllä hoiti homman niin hienosti kuin vain voi toivoa ajoasun suhteen. 25.1 UCI julkaisi MM-paikkajaon. Kolme päivää myöhemmin oli jo sovitusasut soviteltu, designit suunniteltu ja asustetilaus lähetetty Tessenderlohon Belgiaan. Pitkähihainen haalari mustine alaosineen on täydellinen jäljennos SPU:n Suomi-asusta. Asun designista tarjottiin huomattavasti hienompiakin versioita kunnioittaen käytössä olevaa mallia, mutta päädyimme samaan ulkoasuun SPU:n kanssa, jotta asua voi käyttää myös myöhemmin joku muu kuski arvokisoissa.
Olen ollut onnellisessa asemassa päästessäni tekemään yhteistyötä Bioracerin kanssa, joten mieluusti myös ajan heidän haalareissa ne lähdöt, joita ei omissa, yhteistyökumppaneiden logoilla varustetuissa haalareissa ole mahdollista ajaa.

Tänään ohjelmassa oli kevyempi treeni. Tähän sattui kaiken lisäksi hyvä tuuri sen suhteen, että tänään treenivuoro oli 9.00-10.40. Tuo on aavistuksen aikainen aika itselleni saada kovaa harjoitusta tehtyä. Ja oli kovin monelle muullekin kun rataa aamulla katseli. Vuorollamme piti olla kuusi maata ja 64 kuskia, mutta paikalla oli 10 puolalaista, 9.45 alkaen yksi suomalainen ja 10.15 mukaan tuli kolme kiinalaista.
Treenissä vetäisin yhden lentävän 250m ja yhden 500m vedon. Vauhdit alkavat lentävissä varmasti olla sitä mitä ne tällä valmistautumisella voivat olla. Jalat kiertävät aika-ajoasennossa yli 135rpm luontevasti, joten nyt voidaan seuraaviin treeneihin vähän hidastaa lentävien alkuvauhtia ja samoin pudottaa ajolinjaa kaarteessa matalammaksi.

Ajopyörästä / Bikeshop.fi on matkassa mukana Ergon Cleat Tool. Eli klossien kanssa pieniä murheita ja niiden hienosäätöä, ja yleistäkin säätöä on tuon työkalun kanssa helppo harjoittaa. Kengät menevät kiinni työkalussa oleviin klossinpaikkoihin ja pysty- ja vaakaviivoitus auttaa asettamaan klossit molemmissa kengissä samaan kohtaan. Paljon nopeampaa ja helpompaa verrattuna merkkien piirtelyyn kengän pohjaan ja sieltä mittailuun. Työkalulla taitaa olla hintaa reilut pari kymppiä (Sori, jos menee pahasti pieleen), mutta ehdottamasti kannattaa kysellä info@bikeshop.fi:sta tuollaisen perään. Itsellä ollut "lainassa" niin Shimanon kuin Lookin maantieklosseihin sopivat versiot.

Huomenna ohjelmassa radalla viimeinen kovempi treeni. Sitten aikaa maanantai, tiistai ja keskiviikko viritellä kevyillä treeneillä lopulliset kisajalat. Parit lentävät vedot, pari starttia ja kisavälityksen etsintää. Sitä ohjelmassa huomenna. Helpottaisi paljon, jos olisi se eilen jo kaivattu meksu/TM mukana. Saisi vähän tarkempaa tietoa kierrosajoista, ajoasennosta, lähtöjen terävyydestä jne...

Toisaalta tässä MM-projektissa on sellainen hienous tullut esille, että motivaatio jatkaa tästä kohti syksyn EM-kilpailuja on huomattavan suuri. Ja huhtikuun alusta on lokakuun puoleen väliin 6,5kk aikaa harjoitella ja valmistautua vähän uusin kuvioin...

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: