maanantai 26. elokuuta 2013

Kilpailu 25.8

Vaikka tuskailin viime viiikon ratatreenien hitautta, joka pysyi yllä koko viikon, oli viikonlopun kisassa kauden paras ajofiilis. Ei välttämättä parhaimmat jalat tai sopivin reitti, mutta hyvä tunne omaan tekemiseen.

Viikko 34 oli ensimmäinen viikko tähän kauteen kun ohjelmaan osui tehoharjoituksia. Kevään ja kesän aikana on viikossa ollut yleensä kerran, joko muutama 5km veto anaerobisella kynnyksellä tai viiden kuuden vedon sarja yli anaerobisen tehon. Viime viikolla kuitenkin pääsi ajamaan kunnolla tehoja. Ulkoa en jaksa muistaa tarkkaa määrää, mutta radalla tuli viikon aikana 20-25 kappaletta yli 40 sekunnin, mutta alle 7 minuutin vetoa.

Kisassa tämä näkyi yrittämisen helppoutena. Pystyi iskemään irti porukasta, hyppäämään mukaan uuteen iskuun, kun oma edellinen oli ajettu kiinni ja ennen kaikkea toistamaan näitä useaan otteeseen. Eilinen kisa oli toki todella pieni. Osallistujia oli vain 60, joten sinänsä ajaminen oli, tietysti, helpompaa. Kisassa oli reilulla 10km kierroksella pari kilometriä mukulakiveä, joka tosin asetti haasteensa jokaiselle kuljettajalle. Mukulakivet kun on pakko polkea. Siinä ei peesissä tule mukavasti.

Kisan lopussa en päässyt ensimmäiseen ryhmään mukaan, joka irtautui kierros ennen maalia pääjoukosta. Heti perään saimme aikaiseksi kakkosryhmän, jossa tulin maaliin sijalla 20. Sijoitus itsessään ei herätä suurempaa juhlan aihetta. Ryhmämme kiri sijoista kympin joukkoon, mutta lopussa ei jalka enää kantanut.

Tärkeämpää antia kisalla oli kuitenkin, tiukan rasituksen lisäksi, henkisten voimavarojen kasvatus. Se tunne on vaan loistava, kun huomaat, että pystyt toistamaan suorituksia kisassa kerta toisensa jälkeen. Tietenkin voisi todeta, että eikö olisi kannattavampaa iskeä kerran ja mennä suhteessa kovempaa.

Huomenna jatkuu hommat radalla. Tietenkin odottelen radalle eilisen kisan jälkeen myös pientä parannusta kierrosaikoihin, mutta toisaalta vaikka kierrokset eivät paranisi, ja kunhan eivät paljoa huonone, voitaneen pyörän upottaminen kanaaliin unohtaa toistaiseksi. Siitä saa ihan komean kasvutuen köynnösruusulle kotosalla.