sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Vuoteen 2018!

I'm back.

No, josko koskaan ollutkaan poissa, mutta ainakin jatkossa olen taas takaisin jossakin. Edes blogin puolella.

Ehkä otsikon mukainen blogiteksti olisi sopinut paremmin vaikkapa kuukausi sitten kirjoitettavaksi, mutta kuka näitä nyt laskee, että koska vuoden 2018 oikeastaan aloittaa. Itse aloitan sen vaikkapa nyt sitten lopullisesti. Tarkemmin, jos tahtoo määrittää niin aloitan vuoden 2018 tavoitteineen huomenna!

Vuosi 2018 tarjoaa paljon uutta ja vähemmän vanhaa. Uutta on tarjolla siten, että urheilija Mika Simolasta on tullut yhä enemmän valmentaja/taustaihminen Mika Simola.

Vuoden alusta asti olen hoitanut osa-aikaisena Turun Urheiluliiton pyöräilyn valmennuspäälikön hommia. Lisäksi olen mukana parissa Suomen Pyöräilyn luottamustoimessa, joista toinen on ratapyöräilyn lajivastaavan rooli ja toinen on Huippupyöräily-yksikössä toimiminen. ( Lue täältä: https://us13.campaign-archive.com/?e=&u=b44518e5d8a121192e46614d2&id=82d293877a )

Ratapyöräilyn lajivastaavana pääsee oikeasti mielenkiintoisten asioiden pariin, kun on mahdollista aloittaa, tai no yrittää aloittaa, jonkinlaisen systeemin luomista suomalaiseen ratapyöräilyyn. Välttämättä kauden 2018 U19-maajoukkue ei ole koolla pilattu, mutta toisaalta mahdollistaa huomattavasti paremman keskittymisen urhelijoiden auttamiseen maajoukkuevalmentajana, kun urheilijoita on, ainakin vielä, vähemmän ryhmässä.

U19 ratamaajoukkueen kausisuunnitelma
 Radallahan toiminta eroaa monesta muusta maajoukkeutoiminnasta huomattavasti ja siinä missä maantielle voidaan vaikkapa vain valita maajoukkue hyvien tulosten perusteella on radalla panostettava pidemmällä ajanjaksolla erikoisharjoitteluun, jotta tuloksia olisi saavutettavissa. Itse tullut vuosien saatossa nähtyä monenmoista "lajivastaavaa" suomalaisessa ratapyöräilyssä, joista osa yritti hoitaa hommat reilusti, osa ei edes yrittänyt.

Nyt kuitenkin tarkoitus viedä hommia uudelle tasolle ja nimenomaan auttaa ja opastaa nuoria urheilijoita, jotta kehtaa puhua maajoukkuetoiminnasta. Ehkäpä tätä päästään seurailemaan blogin kautta tässä vuoden aikana. Radallahan on viime vuosina ollut aavistus eurooppalaista trendiä, että aktiiviajajat vastaavat omien ajojensa ohella nuorten ikäluokista; Kenny de Ketele Belgiassa, Andreas Müller Itävallassa...

Toinen mielenkiintoinen luottamustoimi Suomen Pyöräilyssä on Huippupyöräily-yksikössä toimiminen. Availlaan tätä tässä vuoden mittaan myös tarkemmin ja käydään läpi esimerkiksi Suomen Pyöräilyn Profiilistestiä, jolla urheilijat jatkossa voivat tehdä kustannustehokkaita kenttätestejä ja verrata tuloksiaan hyvään viitekehykseen.

Onneksi luottamustoimet vievät aikaa vain tunnin pari viikossa, jotta jää aikaa myös ajaa! Lopettamispäätökseni viime keväältä pitää yhä. Siitä huolimatta on viriämässä hyvää vauhtia ajatelmia pienistä ajohommista kauteen 2018. Kunto on ihan mainio ja harjoittelua suunnattu jo useamman kuukauden ajan tavoitteellisia ajoja kohti ;)

Ketju poikki,
MEi kommentteja: