sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kalustopäivityksiä

Harjoituskausi on edennyt siihen pisteeseen, että perjantaina oli viimeinen voimaharjoitus kuntosalilla. Seitsemän viikkoa kesti voimaharjoitujakso, joka toivottavasti paransi edes hiukan voimatasoja ja tasoitteli voimaepätasapainoja. Aerobiset kuntopiirit jatkuvat ohjelmassa yhä ja määrät nousee kahteen harjoitukseen viikossa.

Viikko 50 sisälsi myös kokonaista kolme pyöräharjoitusta. Yksittäisten harjoitusten kestot oli varsin lyhkäisiä, mutta tiistain ja torstain perusajotreenit, lyhyempiin jaksoihin jaettuna, tarjosivat kumpainenkin puolisentoista tuntia perusajoa jalkoihin. Viikolla 51 pyörätreenien määrä nousee neljään ja perusajon määräkin nousee jo kuuteen viikkotuntiin. Tätä menoa olen viikolla 1 valmis harjoittelmaan kuusi kertaa viikossa ja perusajon tuntimäärätkin saadaan yli kymmenen tunnin.

Kauden 2014 kalustoa on ollut alla jo muutaman kuukauden ajan. Feltin F75X cyclocrossarilla olen ajanut lokakuun alusta alkaen treeniajot. Ensi kauden maantiepyöränä on 11-vaihteisella Shimanon Ultegra-osasarjalla varusteltu Felt F4. Maantiepyörään vaihdettaneen 10-vaihteinen voimansiirto, jotta kilpailuissa olisi helpompaa huoltotarpeen iskiessä kohdilleen.

Mielenkiintoisin kaulustouutuus on uusi ratapyörä, jonka odotetaan ja toivotaan saapuvan keväällä 2014 Suomeen. En ole koskaan ollut pyörien suhteen mikään hifistelijä, pyörien painoista en piittaa pahemmin, vaan arvostan toimivuutta ja käyttökelpoisuutta. Näitä ominaisuuksia odotan myös uudelta ratapyörältäni, jonka lisäksi paketissa tullee hifiä ja keveyttä, mutta näitä ominaisuuksia vain siksi, että ne tuli kaupanpäällisinä pyörääni.
Uusi ratapyöräni on nykytiedon mukaan esillä GoExpo-messuilla 7.-9.3 Helsingin Messukeskuksessa Feltin maahantuojan, Huntterin, osastolla.

Varustepuolellakin saattaa olla pienoista muutosta tulossa, mutta näistä lisää infoa jahka päivä alkaa pitenemään ja talven loppumisen odottaminen voi alkaa.

-M

Ei kommentteja: