maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kilpailu 30.3

Viikon toinen startti oli vuorossa sunnuntaina. Keskiviikon jälkeen oli tullut vietettyä muutama hyvä päivä radalla ja etenkin lauantain iltaharjoitus oli lupaavan oloinen kesäratakautta silmällä pitäen.

Sunnuntain kilpailu oli oman harjoitussuunitelmani kannalta todella hyvä. Noin 220 kuskia, vajaa 120km ja sopivasti tuulta muutamaan osaan reittiä.Kilpailussa joutui laittamaan itseään ajoittan punaiselle päin, mutta ei kuitenkaan liikaa. Missään nimessä en sano kilpailun olleen helppo. Lähes kokopäivän joutui ajamaan pääjoukossakin keskivaudin ollessa 46,5kmh.

Kilpailun aikana ei tapahtunut itselleni mitään kummempia. Tasaisesti loppua kohti väsyvää ajoa, mutta kuitenkin siten, että tiesi ajavan maaliin, jos ei kolareihin tai teknisiin murheisiin törmää. Tietysti kisan aikana ehdin muutamaan otteeseen kiroamaan sen, että tehoharjoituksia ei maantiellä vielä ole takana ja omat kilometritkin ovat vielä kohtuullisen pieniä.

Tämä viikko muuttaa tilannetta onneksi hiukan. Reilu 700 kilometria olisi ajettavaa, joukossa mäkivetopäivää, kirejä, yksi oikein pitkä harjoitus ja viikonloppuna Kermesse päälle. Eli ei vielä heitetä kirvestä kaivoon, vaan päinvastoin kasvatellaan tasaisesti tuntumaa ajamiseen ja odotellaan fyysisten ominaisuuksien kehittymistä.