sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kilpailu: SM rata

SM takaa-ajo 2014. Vasemmalta Hiski Kanerva, Mika Simola, Jussi Nummikko.

Voittaessa on mukava kiittää myös niitä tahoja, jotka ovat tukeneet matkaani viime vuosina:

Vaimoni Janni,

Huntteri / Felt & BBB & Michelin

Bioracer,

Bikeshop.fi / Ajopyörä,

Powerbar Finland,

Mainoskoho,

sekä Turun Urheiluliitto ovat olleet tärkeässä roolissa auttaessaan räpiköinnissäni eteenpäin. Kiitos teille kaikille!

Sitten kisoihin. Eli viikonloppuna oli SM-ratapyöräilyjä Helsingissä. Ohjelmassa oli 1km, 4km ja linja-ajo, jotka ajettiin perjantaista sunnuntaihin. Koska kilpailu- ja matkaväsymys alkoi painamaan pahasti päälle niin jätin sunnuntaisen linja-ajon välistä ja tulin kotiin päivää aiemmin harjoittelemaan ja valmistautumaan ensi viikonloppuna ajettavaan viimeiseen kesäkauden GP-kilpailuun.

Perjantaina kilpailut aloitettiin kilometrin aika-ajolla. Sijoituin hopealle CC Helsingin Juhani Tammiston jälkeen. Hävisin Tammistolle 0,4 sekuntia, mutta olen silti tyytyväinen omaan aikaani 1.08.48.

Lauantaina oli vuorossa 4km takaa-ajo. Karsinnassa ajoin aavistuksen varovaisesti, mutta rento ajo pysäytti kellot aikaan 4.50.86, jolla voitin myös karsinnan. Finaalissa tuli vastaan hyvin ajanut CC Helsingin Hiski Kanerva, joka oli karsinnassa ajanut nelisen sekunttia hitaamman ajan. Hiski haastoi hyvin finaalissa, mutta oma ajoi pysyi kivasti kontrollissa, ja jo parin kilometrin jälkeen oli melkoisen selvää, että tulisin finaalin voittamaan. Onnittelut Hiskille hopeasta! Mainittakoon myös, että kuusi kuskia ajoi karsinnassa alle viiden minuutin rajan! Hyvä kaikki me!!

Viikonloppuna kysyttiin miksi en sen kummemmin iloinnut kansallisesta menestyksestä. No, syy tähän on yksinkertainen. Kansallinen menestys ei auta minua yhtään kansainvälisissä kilpailuissa, joissa meno on todella vauhdikasta. En tahdo väheksyä mitenkään kansallisia mestaruuskisojamme, mutta tällä hetkellä ne toimivat itselleni vain treenikisoina, joilla valmistaudun kv.kilpailuihin. Omat tavoitteeni ovat siis korkeammalla kuin vain SM-kilpailuissa, ja sinänsä sillä ei ole minulle väliä, että olenko ensimmäinen, toinen, vai viides SM-radalla. Häviämään ei tietenkään koskaan lähdetä, mutta sen suurempia valmistautumisia en myöskään näihin kilpailuihin tee.
Toivon, että tätä ei pidetä ylimielisyytenä, vaan nähdään mieluummin tapana toimia henkilökohtaisia tavoitteita kohti. Pyrin kehittymään kansainvälisen tason vaatimuksiin joihin on vielä monta treeniä tehtävänä. Viime vuonna esimerkiksi jätin kokonaan SM-kilpailut välistä, koska ajoin ratakauteen valmistavaa jaksoa.
Kiitokset kuitenkin kaikille kilpakumppaneille, toimitsijoille, katsojille ja huoltajille tänä viikonloppuna. Oli mukavat pari päivää radalla!

Parit treenit, vimpat kisat ja lepoviikko...niistä lisää myöhemmin....