lauantai 15. marraskuuta 2014

GP Vienna, päivä 2

40km pisteajon jälkeen on aika tyhjä olo. Tyhjyyttä lisää se, että ennen pistaria oli mukavasti omniumin kokonaiskilpailussa sijalla viisi, mutta lopputuloksissa oma nimi ei näy tulostaulun ensimmäisellä sivulla, vaan vasta toisen sivun kärjessä sijalla seitsemän.

Omniumin toinen päivä alkoi kilometrin aika-ajolla. Omaa ajovuoroani ennen taululle ajettiin 1.07.2 alle meneviä aikoja muutaman kuskin toimesta ja itseni jälkeen oli vuorossa myös muutama kuski joiden tiedettiin ajavan kovaa. Oma ajo meni ihan kelvosti. Hyvä, hidas lähtö, mutta muuten hyvin paketti kasassa koko kilometrin ja loppuaika oli 1.07.0. Lopputuloksissa ainoastaan Puolan Adrian Teklinski tuli ohitseni ja sainkin kilometriltä toisen sijan. Erot olivat tosin pieniä ja sijat 2-6 taisivat olla 15 sadasosasekunnin sisällä.

Lentävällä kierroksella olinkin sitten samojen kuskien kesken käydyn sadaosakamppailun häviävä osapuoli. Kuudes sija kierrokselta ajalla 14,17 ja erot eteenpäin olivat yhtä pieniä kuin kilometrillä taaksepäin. Tätähän omnium on parhaimmillaan: lajeissa tehdään pieniä sijoituspiste-eroja kilpakumppaneihin ja vähitellen tulosluettelo muodostuu lopulliseen muotoonsa.

Ennen lopullisen muodon saamista on kuitenkin kaikilla ajettavana 40km pistejajo. 160 kierrosta eli 16 kiriä, joka tarkoittaa raskasta päätöstä omniumille. Ennen pistaria majailin tuloksissa viidennellä sijalla, mutta osasin ennakoida pientä pudotusta lopullisiin tuloksiin. Ajoin pistarin ihan kelvosti. Hatkayrityksissä mukana, muutaman vaarallisen porukan kiinniajaminen ja 5-6 kiriin osallistuminen. Kireistä irtosi pisteitä vain kahdesta tai kolmesta, jotka lihottivat pistepottiani hieman, mutta ei tarpeeksi, jotta olisin pystynyt pitämään sijoitukseni. Kaksi kuskia tuli ohitseni kun matkaa oli maaliin 5 kilometriä. Yritin kyllä toiseksi viimeiseen kiriin vielä, ja siitä suoraan irtiottoon, mutta eväät olivat aikalailla syödyt. Lopussa keskityin toivomaan, että pisteen päässä takanani majaillut puolainen ei saisi kiristä pisteitä ja saisin edes seitsemännen sijan.

Kuten tarinan alku paljastikin niin seitsemännen sijan onnistuin pitämään ja kauden päätökseksi tuli siis varsin hyvä sijoitus ja 32 arvokasta pistettä UCI:n Omnium Rankingiin ensi syksyksi.

Kauden 2014 aikana nappasin kuusi TOP-10 sijoitusta UCI-kilpailuista (+3 kertaa 11.), joka on ihan kelpo tulos. Sinänsä. UCI-kilpailupäiviä tuli radalla 23. Muutama liikaa sinänsä.

Enempää ei vanhaa kautta mietitä, tai uutta vielä valotella, vaan pistetään pakaten pyörät ja tarvikkeet laatikkoon ja lähdetään kotimatkalle.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: