tiistai 21. tammikuuta 2014

Leireilyä

Vihdoin on odotettu ja usein mainittukin rataleirikausi saatu avattua. Vuoden ensimmäistä rataleiriä viedään tämän viikon verran. Kaksi päivää on ajettuna ja jaloissa kyllä tuntuu, että ensimmäistä kertaa aikoihin on treeneissä poistuttu perusajoalueelta.

Leiri alkoi eilen kymmenen minuutin vedoilla pienellä välityksellä. Tavoitteena oli saada tunti ajoa, itselleni, reippaammilla kierroksilla. Alku meni mainiosti ja loppu tsempaten. Illalla päälle tunnin verran perusajelua vastusrullilla. Aikaisesta aamuherätyksestä johtuen iltasella oli melkoisen väsynyt.

Tänään tiistaina matka jatkui kahden ratatreenin verran. Aamulla oli ohjelmassa lyhyitä tasavauhtisia vetoja, joita ei tosin saanut vedettyä ihan riittävän kovaa. Jaloissa ei löytynyt riittävästi rentoutta, jotta kierrokset olisi noussut niihin lukemiin joilla vedoissa olisi päästy yli VO2max tehon. Iltasession pääsi ajelemaan lukuisten Euroopassa maantiellä meritoituneiden kuskien kanssa. Treeni itsessään oli kevyehkö, mutta oli mukava vaihtaa kuulumisia treenin lomassa tuttujen kanssa.

Loppuviikon ohjelma on sopivan tiukahko. Tarkoutus ei ole ajaa yhtään todella kovaa päivää, vaan viiden riittävän kovan päivän tulisi saada aikaan sopiva kokonaisrasitus, joka ei kuitenkaan ole liian kova tähän kohtaan vuotta. Helppoa. Eikö?

Ketju poikki,
-Mika

Ei kommentteja: