perjantai 10. tammikuuta 2014

Suolaisia pisaroita

Kolmea harjoitusta vaille valmis on vuoden toinen treeniviikko. Perjantaina tuplatreeni ja lauantaina kerran verran ajoa. Ensimmäisellä harjoitusviikolla harjoituskertoja kertyi 11. Toiselle viikolle niitä kertynee 12.

Avataanpas hiukan noita harjoituskertoja, että ei jää väärää kuvaa asiasta. Eli viikolla 2 olevat 12 harjoituskertaa pitää sisällään aamu- ja iltaharjoitukset, joiden kestot vaihtelevat 30 minuutin ja 2,5 tunnin välillä.  12 harjoituskertaa ovat siis ajallisesti noin 20 tuntia, jotka eivät edes ole pelkkää pyöräilyä vaan sisältää voimaharjoitukset, kuntopiirit ja lihashuoltoharjoitukset.

Viikko 2 on ollut seuraavanlainen: (kohdissa kilpailumatka viitataan 120km matkaan, jonka suurin osa kilpailuistani tulee olemaan)

SU
ap: kevyttä ajelua ulkona
ip: -

MA
ap: voimaharjoitus
ip:lihashuolto

TI
ap:  2/3 kilpailun verran matkavauhtia
ip: kevyt verryttely pyörällä

KE
ap: 2/3 kilpailun verran matkavauhtia
ip: aerobinen lihaskuntopiiri

TO
ap: 1/2 kilpailun verran matkavauhtia
ip: -

PE:
ap: voimaharjoitus
ip: kevyt verryttely pyörällä

LA:
ap: 1/3 kilpailun verran kiihtyvää matkavauhtia
ip: venyttelyt

Määrällisesti en siis harjoittele tammikuun toisella viikolla vielä mitenkään paljon. Lyhyitä täsmäharjoituksia joilla koitetaan tasaisesti kohti syyskuuta kasvattaa kuntoa. Ensimmäinen neljännes vuodesta menee kuitenkin sisällä ajaen, joten olen ihan tyytyväinen,että mitään kummempia älyttömyyksiä ei tarvitse harrastaa.

Ulkoajokauden alkaessa aletaan harjoituksissa ajamaan myös 100-140km lenkkejä, joka asettuu siis +-20km tasoon kilpailumatkata (Kermesse,~120km). Minkäänlaista vetoharjoittelua ei ole ohjelmassa ennen toukokuun loppupuolta. Kilpailut toimivat vetoharjoituksina siihen asti ja onkin mielenkiintoista seurata kestääkö oma pää sitä, että kauden alkaessa ei välttämättä ole vielä kovinkaan valmiissa kunnossa.

Tämä oli harvinaisen tylsä bloggaus. Toivottavasti seuraavaan kirjoitelmaan saadaan joko tätä harjoittelua avattua lisää tai kehitettyä kokonaan uusi aihe.

Sisäajoa kohti ja suolaisia pisaroita kehittelemään,

Mika

Ei kommentteja: