sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Uusi jakso

Viikon 4 rataleiri tuli ajettua päätökseensä. Viiten päivään sisältyi kahdeksan käyntiä radalla. Osa treeneistä vei aikaa enemmän, osa vähemmän. Muutama positiivinen suoritus mahtui joukkoon. Etenkin kun huomioi, että ollaan tammikuun lopussa keskellä perusajokautta.

Ohjelma jatkuu seuraavan kolmen viikon ajan rullilla ja trainerilla sisätiloissa ajellen. Vaihtelua treeneihin tuo pyörän ja vastuslaitteen valinta. Vaihtelu tehnee hyvää päivien välillä, koska harjoitusten kestot kasvavat hiukan uuden jakson myötä. Perusajotreeneissä pyritään myös tämän jakson aikana rikkomaan kierroksia. Mennään siis välillä matalammilla ja toisaalta välillä reippaammilla kierroksilla.

Viikolla 8 on seuraava rataleiri tiedossa. On vain kovin hankala saada suomalaisia pyöräilijöitä, saati ratapyöräilijöitä treenaamaan sisälle talven aikana. Ehdottelin jo lokakuussa muille ratapyöräilijöille, että tehtäisiin leirisuunnitelmaa talveksi, jonka mukaan mentäisiin. Eipä herättänyt kummempaa mielenkiintoa. Menee ne leirit toisaalta yhden henkilöauton vahvuisellakin porukalla ihan hyvin, mutta mukavampihan se olisi porukassa leireillä.

Kisakalenteriin on tullut muutama lähes varma/epävarma kilpailu lisää. Päivittelen kalenterisivua sitä mukaan kun varmoja kilpailuja alkaa selviämään. Ratakilpailuja vaikuttaisi olevan ohjelmassa touko-kesäkuun vaihteessa ja elo-syyskuun vaihteessa. Muu aika kaudesta mennee maantiekilpailuissa.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: