perjantai 19. syyskuuta 2014

Kilpailu 16.9

Roubaixin kilpailujen jälkeen oli aika pistää ratapyörä narikkaan hetkeksi ja jatkaa ajamista, sekä kunnon kehittämistä, maantiepyörällä. Belgiasta löytyi mukavasti tiistai-iltaan kortteliajoa, jossain pienessä kylässä, joka näytti täsmälleen samalta kuin vieressä oleva kylä, ja sen vieressä oleva, ja sen...

Kilometrin kierros kiersi kylän kirkkoa ja reitille mahtui seitsemän kurvia ja parisen sataa metriä mukulakiveä jokaiselle kierrokselle. Eihän tuo reilu 200 metriä kierrosta kohden ole paljon mukulaa, mutta kun kierroksia ajettiin 63 tuli käsiä täristettyä ihan kunnolla. Samoin kiihdytyksiä tuli kilpailussa todella paljon, mutta hauskaa oli.

Vauhdikas kilpailu eteni tutulla tavalla. Alku täysillä ja loppu niin kovaa kuin jaksetaan. Belgiassa korttelikilpailuihin otetaan usein pieni määrä kuskeja ennakkoilmoittautumisten perusteella ja tälläkin kertaa mukana oli vain 35 kuskia. Kilpailijamääränähän tuo on pieni, mutta kun kaikki iskevät aina paikan tullen, tai ajavat joka kolmas kierros oleviin välikireihin, on vauhti taattu.

Voitin pari välikiriä, olin muutamassa hatkassa, mutta lopussa en kyennyt kirissä 24.sijaa korkeammalle. Hauskaa oli kyllä koko rahan edestä ja tämä ei taatusti jäänyt viimeiseksi korttelikisaksi Belgiassa. Tuollainen 1,5 tuntinen kilpailu on mitä parhain treeni radalle. Kauden alussa tietysti pidemmät maantiekilpailut palvelevat paremmin, mutta kun koittaa (epätoivoisesti) virittää itseään parempaan kuntoon niin mikään ei toimi paremmin kuin tämän tyylinen kilpailu.