maanantai 1. syyskuuta 2014

Kilpailu: GP Dudenhofen

Vasemmalta: Teklinski (Pol), Elorriaga (Spa), Dibben (Gbr) , Simola, Clancy (Gbr)

Sveitsin kilpailujen hiki ei ollut vielä laskeutunut kun auto oli jo pakattuna ja noin 350km matka Saksaa kohti oli alkanut. Navigaattorin näytössä luki lohtuisasti, että olisin perilllä jo heti yhden jälkeen, joten seuraavan aamun kilpailuihin olisi rutkasti aikaa.

Saksassa oli ohjelmassa, Sveitsin tapaan, UCI-omnium. Lähtölista eli moneen otteeseen kisojen alla, mutta nimensä kävivät papereihin kirjoittamassa Tanskan maajoukkue, Britit Jonathan Dibbenin ja Ed Clancyn johdolla, Saksa, Espanja ja Puola. Tämän lisäksi mukana oli yhden miehen joukkueet Itävallasta, Tsekeistä, ja tietysti Suomesta. Turun Urheiluliiton yhden hengen ratajoukkue oli toista kertaa tänä kesänä nautiskelemassa Dudenhofenin tunnelmasta, ensimmäisen kerran päätyessä karvaaseen pettymykseen kesäkuussa.

Dudenhofen on pieni paikkakunta Stuttgartin ja Kölnin välissä. Tai ainakin siellä kulmilla. Stadion on 1920-luvun peruja, mutta rataa on kunnostettu vuosien saatossa ja 90-luvun alussa modernisoitu 250 metriseksi betoniradaksi. Radan profiili on itseasiassa varsin hyvä ja tuulettomina päivinä radalla ajetaan todella kovia aikoja. Dudenhofen kerää myös perinteisesti kovia kuskeja viivalle ympäri maailman etenkin sprinttilajeissa. Tunnelma stadionilla on mainio ja järjestäjät kertoivat, että perjantai-illalla kilpailuja oli katsomassa noin 1200 maksanutta katsojaa.

Oma omniumini käynnistyi hyvä vauhtisella scratchilla. Kovinkaan pahoillani en ollut kun noin kilpailun puolessa välissä karkasi viiden ajajan ryhmä, joka tulisi myöhemmin ajamaan pääjoukon kierroksella kiinni. Hetken sai edes happea. Loppukiriin olin turhan väsynyt, joten sija 13/17 oli ensimmäisen lajin jälkeen sijoitus.

4km aika-ajo sujui kohtuullisesti ja ajalla 4.53 sijoitun kahdeksanneksi. Taakse jäi myös Ed Clancy, joka tuskin ajeli tällä kertaa aivan täysillä. Tai sitten Sveitsin omnium painoi myös kaksinkertaisen olympiavoittajan jaloissa. Tai sitten sitä ei vain kiinnostanut ajaa...

Pudotusajoa lähdin ajamaan yllättävän hyvin, mutta toisessa pudotuksessa en sulkenut itseni ja velon reuna-aidan väliin jäänyttä tilaa, joten virheeni seurauksena kaksi kuskia tuli ohitse ja radalta toisena pois.

Lauantai aamuna väsymys ei enää tuntunut väsymykseltä. Siihen alkoi jo tottumaan. Onneksi oli tiedossa, että vain kolmen lähdön päässä olisi lepo. Kilometrin ajoin aikaan 1.08.5, jolla irtosi kahdeksas sija. Luokattoman huonolla, 15 sekunnin, lentävällä kierroksella olin ansaitusti toiseksi viimeinen, joten ennen pisteajon alkua majailin sijalla 13.

40km pisteajo on melkoinen hirviö omniumin loppuun. Onneksi kilpailusta tuli tällä kertaa kirikilpailu, eikä niinkään kova vauhtinen pistari, jossa revittäisiin porukkaa palasiksi. Onnistuin ensimmäisen kympin aikana hakemaan kireistä muutaman pisteen, jonka jälkeen matka vain alkoi tasaisesti painamaan päivän edetessä. Puolessa välin kilpailua pääjoukko katkesi kahtia, jonka seurauksena osa kuskeista sai 20 -lisäpistettä. Hetkeä myöhemmin olin itse kiertämässä pienessä ryhmässä rataa ja nettosin 20 pistettä omnium-sarakkeeseeni.

Vähintäänkin iloinen olin, kun kilpailu loppui 40 kilometrin vääntämisen päätteeksi. Aikalailla väsynyttä kuskia oli radalla. Kilpailun voiton vei Jonathan Dibben ennen Espanjana Unai Elorriagaa ja Sebastian Mora Vedria (joka ajoi 4km ulkona tuulessa 4.26!). Oma sijoitukseni on UCI:n sivulla 12. Joskin edelläni olevan Ed Clancyn sijoitus on kymmenes, joten lienen siis ollut 11. Ja tuloksissa on mukana myös yksi tanskalaiskuski, joka heivasi pisteajon, joten lopullinen tulokseni lienee 10.tai 11. Samapa tuo sinänsä, koska se nosta omnium-rankingin sijoitustani yhtään ylöspäin.

Kilpailut jatkuvat toivottavasti tällä viikolla maantiellä. Ohjelma riippuu aavistuksen siitä kuinka palaudun viime viikosta, ja toisaalta kuinka pian joudun siirtymään taas ratatreenien pariin. Lisää jatkosta piakkoin.
Hauskaa on...Vasemmalta: Simola, von Folsach (Den), Klüge (IAM/Ger), Ackerman (Ger), Mora Vedri (Spa), Teklinski (Pol)

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: