tiistai 28. huhtikuuta 2015

Turun kisaviikonloppu

Blogin kirjoittaminen on tällä hetkellä vähän kuin tämän vuotinen kevät. Yritystä on, mutta valmista ei tule. Monta juttua odottaa julkaisuaan; on maastopyörätestiä, tehomittaritestiä, olikohan jonkun cyclocrossarinkin testit ajeltuna. Näyttää siltä, että jälleen yksi kupla on puhkeamassa. Ehkäpä kevään kupla puhkeaa ensiksi ja blogi jatkaa kesän kynnyksellä vahvempana kuin koskaan.

Oli miten oli niin viikonloppuna nyt ainakin oli. Meinaan kilpailuja Turussa. Aikaisempina vuosina Turun kilpailuviikonloppu on ollut aavistuksen streessava ja raskas. Kotikisat, joissa paljon tuttuja katsomassa ovat olleet aina se paikka, jossa on pitänyt yrittää ajaa hyvin. Viimeisinä parina vuotena ei ole enää oikein jaksanut liiemmin innostua stressaamaan näistäkään kilpailuista. Omasta maantieajamisesta vain tuntuu puuttuvan se pieni tunne, joka radalla tulee. Omnium-viikonloppu on paljon kuluttavampi henkisesti kuin parin maantiekilpailun ajaminen kotimaisemissa.

Lähdimme ajamaan viikonloppua useamman tavoitteen kautta pienellä, mutta vahvalla Urheiluliiton joukkueella. Tavoitteena oli lauantaina voittaa U19-sarja, saada TOP-5 sijoitus lauantain kilpailusta Yleisessä-sarjassa, voittaa sunnuntaina ja saada kahdelle ajajalle hyvät sijoitukset yhteiskilpailussa, joka oli samalla maantie-cupin avaus.
Omaksi roolikseni jäi ajella lauantaina tunti ja koittaa sunnuntaina ajaa mahdollisimman hyvin. No, lauantaina ajoin tunnin ja vedin kaksi vetoa Hirvensalon mäkeen, joilla toivoimme saavamme kärkeen pientä liikehdintää. Sunnuntaina ajoin kohtuullisesti, mutta viimeisellä kierroksella TS-kortteliajoissa takasuoralla kärkikuskien välillä tuli pientä rakoilua ja en päässyt Tuomiokirkkosillalle siltä paikalta, johon olisin tahtonut. Kilpailun voittoon ajaneen venäläiskuskin kiri oli kyllä hyvä, joten paha sanoa olisiko tuossa ollut mitään tehtävissä vaikka olisi tullut miltä sijalta viimeiselle kierrokselle.

Vaikka TS-ajoista ei jäänyt käteen muuta kuin neljäs sija niin saimme viikonloppuna kuitenkin Hirvensalossa U19-sarjan voiton, Yleisessä-sarjassa 8.sijan ja yhteiskilpailussa sijat 8. ja 11. jotka takaavat pojillemme muutaman Cup-pisteen heti kauden avauksesta. Hauskaa oli ajella tutuilla reitellä ja ajaminenkin tuntui erittäin hyvältä ja helpolta. Ihan mukava lopetus maantiekaudelle.

Tästä kun tämä viesti on julkaistu on aika lastata autoon ratapyörä ja suunnistaa Kupittaan velolle. Välitykseksi sijoittelen pyörään 52x13 ja alan vetelemään vetoja. Melkoisen hapokasta treeniä tiedossa ja ei ainakaan kevein aloitus ratajaksolle. Ensimäiset kilpailut ovat Minskissa ajettava UCI GP 19-20.5. Sieltä matka jatkuu mutkien kautta, toivottavasti, Moskovaan, jossa seitsemän päivää myöhemmin seuraava GP-kilpailu. Kesäkuun puolivälissä on vielä viimeinen GP-setti, jonka jälkeen onkin tiedossa juhannusloma. Tämä loma on tosin pahasti juuri ennen maantie SM-kilpailuja, joten lienen siellä auttelemassa muita kuskejamme, koska pelkillä 200m vedoille ei ajeta 200km kilpailua.