maanantai 15. kesäkuuta 2015

Helsinki GP ja jatkoa...

Viime viikolla ajettiin torstaista lauantaihin UCI-kategorioitu ratapyöräily GP Helsingissä. Kari Mäkisen Tulospalvelun sivuilta löytyvät lähtöjen tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/pyrilytulokset/ . Kilpailuja en aio sen tarkemmin tässä käydä läpi. Itseään on turha pettää tarpeettomalla "höpöhöpöllä."

Kiitos tietysti järjestelytoimikunnalle, että kisoja ylipäätään vaivaudutaan järjestämään! Itse olisin jättänyt kaikki alle 15 ajajan ryhmälähdöt ajamatta. Ei tuollainen touhu kehitä mitään / ketään. Lähinnä hävetti katsojien puolesta, kun 400m radalla ajaa omniumin pisteajon loppua kaksi kuskia.

Se miten kausi nyt jatkuu on paperilla ihan selvää. Tässä otetaan viikko taukoa tähän kohtaan, jonka jälkeen aletaan rakentamaan uutta, vahvaa, nousua. Kalenterikin on varsin selvä; heinäkuussa maantietä, elokuun alussa mahdollisesti rata GP, elokuun lopussa rata GP, syyskuussa rata GP ja rataleiri ja lokakuussa EM-kilpailut. Olen päässyt valitsemaan ohjelmaan tuttuja kisoja paikoissa, joissa olen aiemminkin ollut.

Ranking-tilanteet ovat tällä hetkellä kohtuullisen hyvät. Kilometrin aika-ajossa olen peräti kahdeksannella sijalla UCI:n eligibility-rankingissa. Valitettavaa kyllä maarankingissa Suomi on vielä aavistuksen kaukana MM-kilpailupaikasta. Omniumissa olen saanut kasaan 14.9.2014 alkaen 92 pistettä. Ranking maailman cupiin sulkeutuu noin 13.9.2015. Tuo 92 pistettä ei riitä maarankingissa 24 parhaan maan joukkoon vielä. Sanotaan, että CL1, tai CL2, -tason kilpailuista pitäisi saada yksi TOP-6 sijoitus, jonka myötä rankingpojot kasvaisivat sen verran, että oltaisiin jopa hyvinkin lähellä tuota ensi talven maailman cup paikkaa.

No, sellainen pieni ongelma tässä tosin heinäkuun maantiekilpailujen, sisärataharjoittelun ja GP-kisojen suhteen on, että kassa on tyhjä. Itseasiassa se on todella tyhjä. Viime kautta pystyi vielä rahoittamaan sillä, että myi kaikki pyöräilytavarat, jotka oli mahdollsita myydä. Enää ei ole sitäkään korttia käytettävissä. Tilanne uusien yhteistyökumppaneiden suhteen on huono. Nykyiset yhteistyökumppanini ovat todella tärkeässä roolissa, ja ovat sitä olleet viimeiset vuodet, josta olen myös todella kiitollinen heille, mutta uusien kumppanien löytäminen on liki mahdotonta. Tai sitten oma taso ei vain riitä niitä saamaan. Tosin tällä hetkellä tuntuu, että arvostus pyöräilyssä on todella heikko, ja tämä näkyy siinä mihin lajeihin potentiaaliset yhteistyökumppanit rahojaan/varusteitaan sijoittavat. Ja välillä Turussa tuntuu siltä, että Urheiluliiton pyöräilyjaoksen maine ei ole ihan niin hyvä, kuin sitä itse olettaisi. Toki ei asia täällä valittamalla parane myöskään...

Katsotaan miten tässä tilanteet elävät ja mitä pääsee vielä tähän vuoteen ajamaan!

Ketju poikki,
M

Ei kommentteja: