tiistai 23. kesäkuuta 2015

SM Tempoa ja maantietä

Viime viikkoisen lepoviikon jälkeen on palattu jälleen sorvin ääreen. Neljä kuukautta, paria päivää vajaa itseasiassa, aikaa siihen, että radalla ajetaan EM-kilpailuja. Siellä tietysti nopeampana, kestävämpänä, vahvempana kuin koskaan...

Tänä vuonna, vähän kuten viimekin vuonna, jää maantie SM aika pienelle huomioarvolle omassa ohjelmassa. Tämä siis ihan vain siksi, että kv.ratakalenteri on nyt parina vuotena sattunut rakentumaan siten, että maantietreeni on jäänyt ennen SM-kilpailua kovin vähäiselle.

Huomenissa ajetaan SM aika-ajo Porissa. Melko mukavaa lähteä ajamaan, koska sain tuossa viime viikolla aika-ajopyörän Huntterilta käyttöön. Tallissa on Felttia joka lähtöön ja ei huominen kisapeli ainakaan tasoitusta kanssakilpailijoille anna. Olen kerennyt jopa pari treeniäkin aika-ajopyörällä ajaa. Ajoasento on tietysti kovin erilainen mitä maantiepyörässä, mutta paljon mukavampi kuin ratapyörässä. Aika-ajopyörällä harjoittelulla yritetään seuraavan kolmen kuukauden ajan vahvistaa kroppaa kohti ratakilpailuja. Vähän uutta harjoitteluun, jotta saadaan hommaa taas etenemään.

Sunnuntaina on vuorossa maantieajon SM-kilpailu. Vähän jäi vähille maantiekilometrit tuossa toukokuussa ratahommien takia, mutta kesäkuussa on jo takana useampikin kilometri. Tietysti kisakilometrejä puuttuu jaloista vielä paljon, mutta aloitettakoon niiden kerääminen SM-kisasta.

SM-kilpailujen jälkeen jatketaan maantiekunnon kehittämisellä Belgiassa. Kermiksiä, saliharjoittelua, maantietreeniä ja mahdollisesti muutama pidempi Interclubs-kilpailu (ja ehkä mahdollisesti yksi 5pv etappikilpailu). Sellainen 6-7 viikkoa olisi tarkoitus kehittää maantiepuolella kuntoa ennen ensimmäistä rataleiriä, ja tietysti syksyn ratakilpailukautta.

Temposta kuulumisia huomenissa illalla! Taktiikkana tasatehoinen ajo...

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: