keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

63,63kmh

Kesäkelit ovat suosineet sisällä treenaamista. Paljon hauskempaa ajaa trainerilla tai rullilla kun ulkona paistaa aurinko! Oikeasti! Kuinka helppoa on heti vetojen jälkeen lähteä vain ovesta ulos ajamaan loppuverraa kunhan vain heittää kuivan paidan ja housut päälle.

Vedoissa on viime aikoina ollut tehoa. Alle minuuttisissa enenmmän kuin aiemmin, mutta yli kolme minuuttissa vähemmän kuin vuosiin. Toisaalta tällä hetkellä, muutamaa syksyn mahdollista omniumia varten, tilanne on sinänsä hyvä, että ratapyörä liikkuu nykyisellä ajoasennolla noin 46kmh noin 330 watilla. Toki kisassa pitää aina olla ottanut pyörä tuohon liikkeelle alkuun, joten ihan noin mustavalkoinen asia ei tietenkään ole.Kupittaalla iskin starttitreeneissä hyvät maksiminopeudet viime viikolla. Ongelmana on nyt se, että paljon kovempaa ei uskalla enää kaarteeseen ajaa, koska kun radassa ei ole kallistusta, mutta pyörä tahtoo kallistua, voi seurauksena olla aika reippaasta vauhdista kaatuminen. Meinaan tuo reilu 60kmh tuntuu jo epämiellyttävältä ajaa.

 Ratapyörän asento tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Ajossakin on paljon hyviä osasia tällä hetkellä. Vähän kuten oli helmikuun lopussakin! Startteja ei ole pahemmin nyt treenattu, mutta silti ne kulkevat kelvosti. Lentävät vedot kulkevat hyvin. Ja pääosissa treeneissä ollut kilsan viimeinen kierros voi jopa olla vahvistunut. Olisi vain jokin sisäkisa, jossa pääsisi kuntoa koittamaan. Melkein sanoisin, että alle 65" kunnossa olen. Tai sitten en.
 SM-kisoja ajettiin viime viikonloppuna. Keirinin neljäs sija jäi harmittamaan. Kiri olisi varmaan ollut ihan kelpo, mutta taktinen osaamattomuus lajissa, jota en yleensä aja aiheutti sen, että ratkaisuhetkillä olin aavistuksen väärässä paikassa. Olisi voinut reagoida nopeammin kisassa tapahtumiin ja saada jotain neljättä sijaa parempaa kotiin vietäväksi.

Pisteajossa kävimme kelpoa kilpaa CCH:n Juhana Hietalan ja Janne Nurmisen kanssa. Juhana oli maantie SM-kisassa tänä vuonna neljäs, voittaen pääjoukon kirin, ja Nurminen voittanut viime vuonna pisteajon. Kilpailu oli aika tylsä, koska päätin, että keskityn vain kirien ajamiseen turhien iskujen tekemisen sijaan. Sain toisaalta tiukan päivän kirimällä 13 kiriä, jotka kyllä tuntuivat jaloissa seuraavan päivänä, koska hitaasta vauhdista lähdetyt kirit kuitenkin nousivat ihan hyviin maksiminopeuksiin. En ole vuoden 2012 jälkeen SM-pisteajoa ajanut, koska kesäisin on tultu oltua Belgiassa. Hauskaa oli kyllä käydä osallistumassa kilpailuun ja ainahan kisoissa saa enemmän itsestään irti kuin treeneissä.
Turun Urheiluliiton "Turku Touring Pyöräily" - www.turkutour.fi ajetaan 20.-21.8. ja lähtöpaikkana Turun Tuomiokirkko. Tuolla sunnuntaipäivän verran mikrofonin varressa, joten tervetuloa haastelemaan pyöräilystä päivän aikana, koska kirkolla ei koko aikaa tapahdu!

Vähän alipalautunut. Aika paljonkin. Ollut vaikea viikko, koska väsymys kasvanut liian suureksi. Eli kuopassa ollaan. Kuinka syvässä - se selviää lähipäivinä.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: