torstai 7. heinäkuuta 2016

Pitkiä päiviä

Televisiosta yleisurheilun EM-kilpailuja katsellessa en ole vielä törmännyt siihen, että kukaan kysyisi vaikkapa 100m juoksijalta, että mikset osallistu 3000m juoksuun ;)

Samasta syystä en ollut hauskuuttamassa läsnäolollani maantie SM-kisojen viivalla tänä vuonna, vaan istuskelin noin 5km päässä kilpailupaikasta, Haarlan K-Marketin pihalla selostaen sekä miesten, että naisten SM-maantiet Brodifyn Youtube-lähetykseen. Oli kyllä hauska tapa viettää päivä, kahdeksisen tuntia meni nopeaan ja hiki oli yhtä kova kuin kilpailun jälkeen. Kiitos kaikesta palautteesta, jota kisoista on myös tullut. Ehkä silti olisin mieluusti ollut vähän ajelemassa maantiekisaa....

Treeneissä perusjakso kääntyy tuota pikaa viimeiselle kolmelle viikolle. Treenit ovat olleet salilla ja pyörällä aika kovia ja päivät pitkiä. Tällä viikolla osui pari päivää, kun salin jälkeen ajettiin lyhyt kehittävä pyörätreeni sisällä ja päälle vielä maantielle polkemaan. Tietää harjoitelleensa.

Treeneissä on pienoisena ongelmana ollut pidempien tehojen puute. Kilsan treenaaminen, voima - nopeus ja anaerobinen teho, on aiheuttanut sen, että yli kolmen minuutin suoritusten teho on laskenut todella paljon. Siksi esim tämän päiväinen korkeilla kierroksilla tehty 5x4min sisätreeni oli lähinnä surkuhupaisen tuskaista kun tehot pyörivät siellä missä anaerobinen kynnys perinteisesti on ollut.

Toisaalta kyseessä on tärkeät harjoitukset sitä varten, että kroppa kestää lyhyempää ja kovempaa harjoittelua, mutta toisaalta myös siksi, että saataisiin kilsan viimeistä kierrosta parannettua. Terävyyttä on sitten aikaa hakea taas elokuun alusta asti aina lokakuun EM-kilpailuihin. Homma hanskassa - varmaankin.

Josko sitä jaksaisi vaikkapa seuraavan blogipäivityksen tehdä kivasti kuvia latailemalla. Ajaessa on vaikea kuvata, salilla kohtuullisen typerää kuvata, joten jos sitten vaikkapa pyörästä napsisi fotoja.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: