sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Rata SM 30.7. 1km

Ajoasento on melkoisen hyvä jo!
 
Tämän vuoden osalta SM-radatkin ajeltuna. Jos kulku oli tiistaina Kupittaalla hyvää niin lauantai-aamu ei valjennut Helsingin Velolla kovinkaan aurinkoisena omalta osaltani.

Jo maaliskuun MM-kisoissa pahasti vaivannut oikea jalka otti tiistain treenistä + treenikisasta itseensä sen verran kovaa, että keskiviikosta perjantaihin sai ihan tosissaan tehdä töitä, että jalka nousi vaakaputken yli ja pääsi pyörän päälle.

Lauantaina ajelimme pirteästi aamulla yhdeksältä kilometrin aika-ajon finaaliajon. Keli oli onneksi mitä loistavin: 22C, tyyni ja matalapaine. Eli kaikki edellytykset koville ajoille. Itse jopa epäilin, että edellisenä päivänä valitsemani välitys olisi (ja myöhemmin olikin) liian pieni näin hyvään keliin. Kaiken huipuksi viimeistä kilometriään palvelemassa ollut, nopeaksi ajettu, takatuubi päätti hajota noin 30 sekuntia ennen starttia huoltajani Antero Aarnion nypättyä pikkuriikkisen kivenpalan pois renkaasta. Onneksi Antero hoiti Ilosen Samulta (Kiitos molemmat!) lainaan huippukiekon taakse, joten matka pääsi jatkumaan pienen odottelun päätteeksi.

Lähtöjärjestys kilpailuun muuttui rengasrikkoni takia aavistuksen ja pääsinkin starttaamaan "oikealta paikaltani" viimeisenä. Ennen omaa ajoani CCH:n Juhani Tammisto kellotti todella kovan, 1.07.2, ajan taululle, joka on ulkona, etenkin Helsingissä ajettuna erittäin hieno suoritus! Vielä kerran onnittelut Juhanille omasta upeasta ennätyksestä.

Oma ajo meni ihan mukavasti. Jalat pyörivät melkoisen reippaasti ja huippukierrokset asettuivat 135-140 välille. Matkavauhdissa otin pienen hetken välillä 300-500m turhan rennosti, mutta kokonaisuudessaan ajo pysyi erittäin kauniisti kasassa loppuun asti. Kahdesti putosin aavistuksen satulasta, johtuen kovien kierrosten ja Helsingin radan yhteisvaikutuksesta, mutta loppuaikaan 1.06.526 pitää olla silti tyytyväinen. Keskinopeus koko matkalle oli 54,1kmh, joten matkavauhti on ollut varsin hyvää.

Kilometrin aika-ajon taso on viime vuosina noussut SM-radalla erittäin hyväksi. Parina viime vuonna top-3 on ajanut 1.08 -alkuisia aikoja ja monena vuonna esim tämän vuoden pronssimiehen, John Lawsonin, 1.08.5 ajalla olisi voitettu SM-kultaa. Tai, jos tuohon omaan aikaani heijastelen on vain kolme suomalaista ajanut edes sisällä kovempaa kilometriä. Juhani Tammiston aika on yhdeksänneksi nopein suomalaisaika koskaan. Eli taso on hyvä tällä hetkellä!

Itse tykkään toki siitä, että kilometrillä oli tänä, ja parina edellisenäkin vuonna, kunnolla kilpailua. Kukaan ei päässyt helpolla ja mitaleista ihan oikeasti ajettiin ja taisteltiin. Tietysti aika on se, joka itselläni tuo suurimman tyydytyksen. Nyt, jos saan startin kuosiin 250m radalle uskon pystyväni ajamaan syksyllä vielä sisällä kovaa!

Nyt pitää hoidella vain jalkaa kuntoon, aloittaa huomenna painonkontrolloinnin toinen jakso ja alkaa siirtämään mieltä kohti 11,5 viikon päästä olevaa EM-kilometriä. Toivottavasti saan jostain etsittyä vielä kilpailun ennen EM-kisoja, jotta pystyisin vakuuttamaan liiton valitsijat siitä, että olen paikan arvoinen!

Video kilometristä: https://www.youtube.com/watch?v=XnbTpRF03rs&feature=youtu.be

Alkuviikosta muutamat fotot kisoista yms tulossa vielä...

Kumi puhki!
 -M

Ei kommentteja: