lauantai 5. lokakuuta 2013

GP Wien, päivä 2

Torstain valjetessa kylmässä, mutta aurinkoisessa Wienissä kävi selväksi että edellisen illan pisteajo ei ollut vain muisto mielessä vaan kipu kropassa. Tai oikeastaan kipuja oli ympäri vartaloa. Onneksi päivän ohjelmassa olisi ainoastaan 15km linja-ajo.

Aamuverraa velolle ajelemaan kymmeneltä, päälle kevyet venyttelyt ja takaisin majoitukseen syömään pastaa pariin otteeseen. Miesten ryhmälähdöt ovat usein päivien päättäviä lajeissa. Wienissä tämä tarkoitti sitä, että kilpailut alkoivat kahdeksan aikoihin illalla paikallista aikaa.

Kisapaikalle saavuin pari tuntia ennen kilpailun alkua, noudattelin tuttua verryttelykaavaa ja odottelin kisan alkua. Viivalla oli oikeastaan kaikki samat kuskit kuin edellisenäkin päivänä pistarissa, joten kummemmin ei tarvinut lähtölistojakaan tutkia. Pari tärkeintä numeroa muistiin irtiottojen varalta.

Kisa meni vauhdikkaasti ja pari kertaa koitin kilpailun aikana irti porukoista. Noin kaksi kilometriä ennen maalia alkaneen loppukirin alussa jäin, omasta huonosta sijoittumisesta johtuen, liian taakse ja edessä olleen kuskin katkaistessa porukan oli kärjen kiri menetetty.

En olisi tietenkään aivan kärkisijoista pystynyt kirimään. Toisaalta omasta taidon puutteesta joutuu näissä kisoissa monasti maksamaan kovaa hintaa. Loppusijoitukseni oli viidestoista. Tavallaan sijoitukseen tulee olla tyytyväinen, mutta toisaalta...

Kisakausi jatkuu ensi viikolla Liettuassa omniumin merkeissä. Siitä matka ei jatku EM-kilpailuihin, koska maajoukkue valittiin kisoihin itselleni tuntemattomin perustein. Tavallaan en ole pettynyt, koska en osannut odottaa valintaa EM-kisoihin, kun ratapyöräilyjaoksesta ei kukaan ole asiasta missään kohtaa minuun ollut yhteydessä. Itse olen pyrkinyt tiedottamaan kisaohjelmaani jaokselle, jotta mahdollisia kilpailuvalintoja tehdessä olisi tiedossa kauden aikana jo ajetut kilpailut.

Tulevina vuosina tarvitaan parempaa kommunikaatioita pyöräilijöiden ja jaoksen kesken, jotta saadaan tasapuoliset pelisäännöt kaikille. Kauden alussa olisi loistavaa pitää tulevan vuoden suunnittelupalaveri tavoitteellisten urheilijoiden kesken, jossa voitaisiin käydä läpi kaikkien harjoitus- ja kilpailusuunnitelmat tulevalle vuodelle.

Ketjuja kireällä,

-M


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

EM-kisoihin ilmeisesti lähtivät kaikki omilla rahoillaan. Siinä valossa varmaankin "valinta" joukkueeseen oli enemmälti ajajan omasta tahdosta kiinni - eli kohdallasi sana ei ole kulkenut. Surkea juttu taas!

Mika kirjoitti...

Kiitos kommentista!

Omilla rahoilla ja pienillä sponsorituilla tässä jokainen amatööri taitaapi mennä ;)

Suomesta saatiin joukkue jalkeille kisoihin, mikä on ehdottoman hyvä asia. Tsempit kaikille lähtijöille!

Sana ei aina tosiaan tunnu kulkevan, mutta siitä saisi kokonaan oman blogipostauksen...