keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Reilu 10pv kisoihin

Vähiin alkaa kausi 2016/17 käymään. Ratapyöräilyn MM-kisat ajetaan 12-16.4 ja oma ajovuoroni on kilpailujen viimeisenä päivänä.

Treenit ovat sujuneet hyvin viime aikoina. Salilla tuntuu, että terävyyttä alkaa löytymään ja rullilla ajetuissa vedoissa jalat käyvät jo puolentoistasadan kierroksen vauhtia. Toki tässä ollaan kaukana kisatehoista tietenkin, mutta kyseessä onkin enemmän tekniikkaharjoitusta ja sen ajokyvyn perustaa, joka sitten kisoissa, toivottavasti, mahdollistaa ajamisen noin 140 kierroksen maksimivauhdilla.

Olen viime vuosina ollut onnellisessa asemassa ja saanut ajaa eri valmistajien huippukengillä. Kuitenkaan en ole löytänyt eri kenkämerkkien ja Lookin-polkimien kanssa sellaista klossin paikkaa, joka ei aiheuttaisi polvikipuja tai vääntäisi jalkoja hassuun asentoon ajaessa. Tämä ei ole (pelkästään) maksettu mainos, mutta omalla kohdallani ajaminen mukavoitui huomattavasti, kun pääsin tässä kevään korvalla vaihtamaan takaisin Shimanon kenkiin ja polkimiin.

Kyse ei edes ole siitä mikä kenkä on kallein, aerodynaamisimman näköinen tai jäykimmällä pohjalla varustettu. Polkimien kohdalla käytössä olleet Lookit eivät olleet todennäköisesti sen tehokkaampia kuin Shimanotkaan.

Erot kuitenkin tulee siinä kuinka kenkä tukee jalkaa. Myös polkimen korkeus vaikuttaa tässä kombossa itselläni ainakin huomattavasti siihen kuinka saan säädettyä paketin kasaan siten, että ajaminen tuntuu luontevalta.

Kannattaa siis panostaa (satulan lisäksi) hyviin kenkiin ja polkimiin, sekä etsiä sitä itselle sopivaa komboa käyttöön!

Huomenna kohti Hong Kongia. Matkalla ehtii onneksi tekemään kevyen punttitreenin Arlandan kentällä, joten tulee matkapäiväkin hyötykäytettyä. Kisapaikalla alkaa treenit 8.4 ja treenipäiviä on kisavelolla käytettävissä neljä kappaletta. Koitetaan kisoista taas saada viime vuoden kaltaista updeittausta käyntiin! Paitsi, jos tuntuu, että pyörä ei kulje ;)

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: